Zorgverlening Lebbeke  thumbnail

Zorgverlening Lebbeke

Published May 08, 22
7 min read

Zorgverlening op maat

Zorgverlening is het geven van zorg en/of de levering van voorzieningen, en alles wat met het proces van zorgverlening te maken heeft. Onder de eerste lijn  wordt de basisgezondheidszorg verstaan die buiten de muren van een ziekenhuis aan een zorgbehoevende verstrekt wordt. Het betreft dus de zorgen verschaft door een huisarts, verpleegkundige, kinesist, tandarts,... Bij Thuisverpleging Temse kan je terecht voor verzorging en verpleging thuis: o.a. : hulp bij douchen, opstaan uit bed en eten. Of verzorging van een wond, stomazorg en injecties geven,  hulp bij de administratie, leren om het huishouden zelf te doen of samen werken aan meer sociale contacten, Andere zorgverleners bieden bijvoorbeeld ook schoonmaken, opruimen, koken en de was doen.

Zorgverlening Daknam



Vervolgens wordt ingegaan op de verschillende samenwerkingsmodellen die nu in Nederland en in het Verenigd Koninkrijk en de Scandinavische landen bestaan. Voorafgaande aan de algemene discussie en de reflectie op de onderzoeksvragen en de probleemstelling worden de resultaten van de interviews gegeven. 14 2 Onderzoeksopzet 2 - Palliatieve zorg Sint-Niklaas. 1 Aard en type van het onderzoek Het onderzoek is gericht op het verkrijgen van inzicht in nieuwe ontwikkelingen in samenwerkingsmodellen.

Daarom is gekozen voor een kwalitatieve onderzoeksopzet. 2. 2 Systematiek van dataverzameling Er is gebruik gemaakt van exploratief onderzoek. De systematiek van de dataverzameling kent zes delen: 1. weergave van bestaande functieprofielen van alle betrokken disciplines: bestaande functieprofielen zijn weergegeven zoals beschreven door de landelijke organisaties; 2 (Zorgverlening Lebbeke). oriënterende gesprekken: met de betrokken disciplines zijn oriënterende gesprekken gehouden.



literatuurstudie: er is een inventarisatie gemaakt van de literatuur omtrent modellen voor samenwerking tussen wijkverpleegkundigen en de andere disciplines binnen het Quattromodel met betrekking tot de complexe zorg voor ouderen en de zorg voor personen met diabetes mellitus. 4 - Thuisverpleging Mariakerke. interviews: op basis van de oriënterende gesprekken en de literatuurstudie is de rol voor de wijkverpleegkundige binnen het Quattro-model in kaart gebracht bij de betrokken partijen als ook bij de wijkverpleegkundigen zelf. Zorgverlening Kruibeke.

5. triangulatie van gegevens: in deze fase van het onderzoek zijn de gegevens uit de literatuurstudie en de interviews gecombineerd (Wat is de betekenis van zorgverlening). Gerelateerd aan de eerder omschreven taken en functies is nagegaan waar voor de wijkverpleegkundige de grenzen en/ of overlap liggen met de taken en functies van de andere disciplines binnen het Quattromodel.

Bij het zoeken is gebruik gemaakt van een lijst met relevante zoektermen (zie bijlage 1) - Zorgverlening Oudenaarde. Publicaties zijn vervolgens gescreend op mogelijke relevantie door bestudering van de titel en de samenvatting - Thuisverpleging Mariakerke. Bij verschillende zoektermen voorkomende publicaties werden slechts één keer meegenomen. Binnen de geselecteerde 15 literatuur werd aanvullend gezocht op relevante verwijzingen.



Voor een volledig overzicht van de gebruikte literatuur wordt verwezen naar de literatuurlijst. 2. 4 Semi-gestructureerde interviews Op basis van de literatuurstudie en de oriënterende gesprekken zijn vragen geformuleerd voor de semi-gestructureerde interviews. In de interviews ligt de nadruk op het beantwoorden van de onderzoeksvragen met betrekking tot de samenwerking van de wijkverpleegkundige met de overige disciplines in het Quattro-model (onderzoeksvraag 5), het bepalen van de grenzen en overlapsituaties voor de wijkverpleegkundige met de overige disciplines in het Quattro-model (onderzoeksvraag 6), de mogelijkheden die het Quattromodel oplevert in de zin van wijziging van taken, perspectieven en beroepsontwikkeling (onderzoeksvraag 7), en de verschillen in de rolverdeling van de wijkverpleegkundige binnen het Quattro-model tussen de diabeteszorg en de complexe zorg voor ouderen (onderzoeksvraag 8).

4.1 Geïnterviewde personen Op basis van de literatuurstudie is besloten met wie van de betrokken partijen semigestructureerde interviews zijn gehouden. Op twee niveaus zijn interviews afgenomen: op landelijk en regionaal niveau om op deze wijze inzicht te krijgen in de verschillende invalshoeken die men heeft bij de huidige ontwikkelingen. Om de onderzoeksvragen te beantwoorden, is ervoor gekozen de interviews bij vertegenwoordigers van de volgende partijen af te nemen: • huisartsen; • medisch specialisten (diabeteszorg en complexe zorg voor ouderen); • verpleegkundig specialisten (diabeteszorg en complexe zorg voor ouderen vanuit de thuiszorg en het ziekenhuis); • wijkverpleegkundigen met aandachtsgebieden; • praktijkondersteuners; • landelijke beroepsverenigingen; • patiëntenvereniging (diabetes).

Zorgverlening Hingene

Alle personen zijn door middel van een brief benaderd voor deelname aan dit onderzoek (bijlage 3). 2. 4.2 Opzet interviews De methode van semi-gestructureerde interviews wordt met name toegepast om complexe onderwerpen in kaart te brengen en om een nieuw onderzoeksterrein te verkennen. Bij deze methode zijn door de onderzoeker via vooraf bedachte vragen of globale onderwerpen en met name via het doorvragen bij gegeven antwoorden, de gegevens verzameld (Fitzpatrick & Boulton, 1994).

Per gesprekstopic is een beginvraag geformuleerd, terwijl in aansluiting daarop de interviewer naar eigen inzicht mag doorvragen (Wester, 1995; Emans, 1990). De interviews zijn gehouden aan de hand van een interviewschema (bijlage 4). 16 2. 4.3 Analyse interviews Alle interviews zijn op band opgenomen, uitgetypt en gecodeerd. Op deze manier heeft de onderzoeker een controle-instrument ten aanzien van het gebruik van het interviewplan en zijn de interviews onderling beter vergelijkbaar - Zorgverlening Weert.

Tijdens een 8 uur durende bijeenkomst van de onderzoeker, onderzoeksbegeleider en projectleider zijn de analyseresultaten met elkaar vergeleken en is hierover tot overeenstemming gekomen. Op deze wijze is gestreefd naar het verkrijgen van intern valide onderzoeksresultaten, oftewel het zo veel mogelijk van systematische vertekening vrijhouden van de argumenten en redeneringen die hebben geleid tot de conclusies.

17 3 Landelijke functieprofielen van de betrokken disciplines In dit hoofdstuk worden de beroeps- of functieprofielen van de betrokken disciplines weergegeven. Volgens de beschrijving van van Weelderen en Kerkstra (1998) gaat het bij de weergave van de werkzaamheden van de wijkverpleegkundige, de praktijkondersteuner en de verpleegkundig specialist om functieprofielen; deze geven immers een verbijzondering weer van het algemene beroepsprofiel van de verpleegkundige.

De basisverpleegkundige kan zich in het werkveld verder specialiseren in de zorg voor een specifieke zorgcategorie en zich in oplopend competentieniveau ontwikkelen van basisverpleegkundige met differentiatie tot gespecialiseerd verpleegkundige en tenslotte tot verpleegkundig specialist - Zorgverlening Hingene. De verpleegkundig specialist beschikt aldus over competenties die naar range, breedte en diepte groter zijn dan die van de gespecialiseerde verpleegkundige (Boekholt, 2001).



6). Binnen de verpleging zijn inmiddels vele groepen ontstaan die zich beroepen op hun specialisatie voor een bepaalde zorgcategorie en zich hiermee profileren als een nieuw of ander beroep met een bijbehorende opleiding. Dit betekent dat vaak nog geen sprake is van eenduidige benamingen van functies en eenduidige functieprofielen en hierin een sterke ontwikkeling gaande is (Boekholt, 2001).

De verpleegkundig specialist levert door het verlenen van consulten aan andere disciplines binnen de zorg en patiënten een bijdrage aan de patiëntenzorg en preventie. Vanuit een inhoudelijke deskundigheid kan de verpleegkundig specialist een bijdrage leveren aan het ontwerpen, bijstellen, vaststellen en uitvoeren van zorgbeleid en aan fundamenteel wetenschappelijk en toegepast onderzoek (Verpleegkundige zorgverlening aan ouderen). Thuisverpleging Sint-Amands.

Zorgverlening Elversele

De verpleegkundig specialist diabetes De verpleegkundig specialist neemt in de zorgverlening aan mensen met diabetes een belangrijke plaats in - Zorgverlening Puurs. De functie vereist een specifieke deskundigheid en een duidelijke omschrijving van taken. De verpleegkundige diabeteszorg bestaat uit het geven van psychosociale zorg en begeleiding, preventie, voorlichting en educatie en het scheppen van voorwaarden voor het bereiken van een optimale diabeteszorg.

de diabetesverpleegkundige levert een bijdrage aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg, deskundigheidsbevordering en zij heeft een consultfunctie. De verpleegkundig specialist geriatrie De functie van verpleegkundig specialist geriatrie wordt in de functieomschrijving van het Landelijk Orgaan Verpleegkundig Specialisten Ouderen (LOVS) (Hummelink et al., 1997; LOVS, 1996) onderscheiden van de functie verpleegkundig specialist ouderen - Zorgverlening Eksaarde.

De geriatrische zorgvrager maakt naar schatting 5-10% uit van de oudere bevolking en het is een oudere cliënt (meestal boven de 75 jaar) waarbij door meerdere gezondheidsverstoringen een wankel evenwicht en een grote hulpbehoevendheid is ontstaan. Het gaat daarbij altijd om een combinatie van lichamelijke, psychische en sociale problemen, hetgeen leidt tot een diversiteit aan zorgvragen.

Doel van de geriatrische behandeling is het verbeteren van de kwaliteit van leven en de functionele mogelijkheden van de cliënt. De verpleegkundig specialist geriatrie richt zich binnen de geriatrische behandeling op de verpleegkundige zorg bij moeilijk op te lossen zorgvragen. De kracht van de verpleegkundig specialist geriatrie ligt in het analyseren van de zorgvragen, zij kan de zorganalyse zelf uitvoeren of anderen hierbij ondersteunen - Zorgverlening. Thuisverpleging Oudenaarde.

Daarnaast geeft de verpleegkundig specialist advies en instructie aan verpleegkundigen en andere (para)medische disciplines. Zij levert een bijdrage aan beleidsontwikkeling door het opstellen van adviezen en protocollen. De verpleegkundig specialist geriatrie heeft de volgende taken (Hummelink et al., 1997): 1. het uitvoeren van directe patiëntenzorg: de verpleegkundig specialist geriatrie is verantwoordelijk voor het plannen en eventueel zelf uitvoeren van verpleegkundige interventies of het adviseren van anderen in de uitvoering; 2.

Kies voor zorgverlening van Thuisverpleging Bornem (Klein Brabant)

Stap 1 tot 4

Stap 1: U belt 03 369 27 14. Stap 2: We maken een afspraak en bepalen een tijdstip wanneer het u past. We proberen dit uur zo goed mogelijk te respecteren. Telefonisch proberen we al na te gaan wat u eventueel nodig heeft van medisch materiaal. Stap 3: Een vaste verpleegkundige komt bij u langs en voert de nodige zorgen uit. Stap 4: We spreken een vast tijdstip af voor de volgende dagen.

Latest Posts

Thuishulp Schoonmaak Yerseke

Published Nov 25, 23
7 min read

Thuishulp S Gravenzande

Published Nov 15, 23
6 min read

Thuisverpleging Met Een Hart -

Published Oct 30, 23
7 min read